Coo ConsultAdviesbureau

www.coo-consult.nl_consulting

Een adviesbureau is een professioneel dienstverlenend bedrijf met sector specifieke deskundigen die bedrijven helpen met problemen die ze zelf niet kunnen oplossen. Om deze problemen op te lossen worden veelal adviesbureaus ingehuurd. Tegen een vergoeding leveren de ingehuurde deskundige(n) een gespecialiseerde dienst.

De deskundigen, of ook wel consultants genoemd, helpen mee om de juiste sturing aan een probleem te geven. Dit kan gedaan worden door het probleem of vraagstuk te observeren, te analyseren, op te lossen of om de bedrijfsprestaties te verbeteren. De aanbevelingen kunnen aangevuld worden met uitvoeringsondersteuning. Een verlener van niet-adviesdiensten is een individu of een bedrijf dat een contract afsluit om andere diensten dan adviesdiensten te verlenen aan een ander individu of bedrijf.

Adviesbureaus bedrijfstakken

In elke bedrijfstak is wel een adviesbureau in actief. Enkele voorbeelden van adviesbureaus zijn: ingenieursbureaus, managementadviesbureaus, engineering adviesbureaus, financieel adviesbureaus, adviesbureaus voor gezondheidszorg, Human resources (HR) adviesbureaus of  politieke adviesbureaus.

Consultants kunnen werkzaam zijn in de volgende gebieden: management, bedrijfsvoering, strategie, financiën, HR, IT, marketing, verkoop en supply chain management. Een adviesbureau kan bestaan uit 1 werknemer of duizenden werknemers.

Voordelen adviesbureau

De voordelen om een adviesbureau in te schakelen zijn een paar belangrijke kenmerken. Expertise staat voorop, het is namelijk altijd handig om iemand te hebben die weet wat die doet. Daarbij sluiten deskundigheid, objectiviteit en maatwerk zich ook aan. Daarnaast zijn tijdwinst en kostenbesparingen ook grote meespelende factoren waarom adviesbureaus voordelig(er) kunnen zijn voor bedrijven met specifieke problemen.

Verder is het van belang om een goede keuze en afweging te maken welke consultant ingeschakeld moet worden. Hoe zijn de recensies, en bieden ze wat je nodig hebt. Daarnaast is een bewezen staat van dienst ook erg belangrijk. Ook kan hiervoor ter verdieping de website van het adviesbureau en/of social media geraadpleegd worden. Tevens kan ervaring in een bepaalde branche gewenst of vereist zijn. Verder moeten de consultants goed uw probleem en motief begrijpen (wat moet er gebeuren en wanneer is men tevreden).

Door het inschakelen van een adviesbureau kan tijd en geld bespaard worden en stress verminderd worden.

Coo Consult heeft als kerngebieden de specialismen veiligheidskunde, interne audits, adviseur managementsystemen en werkzaamheden als externe vertrouwenspersoon. U kunt ons inschakelen voor al uw bedrijfsproblemen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag.

Maak direct een afspraak

www.coo-consult.nl_office

Afspraak maken of stel een vraag