Coo Consult

Laatste minuut risico analyse

Laatste minuut risico analyse

Laatste minuut risico analyse nodig? Bij Coo-Consult begrijpen we hoe belangrijk het is om risico’s op de werkplek grondig te identificeren en te beheren. Daarom bieden wij uitgebreide diensten aan voor het uitvoeren van een efficiënte en effectieve “laatste minuut risico analyse”, zodat u uw werknemers en uw bedrijf kunt beschermen. Een laatste check op het gebied van veiligheid voordat de werkzaamheden daadwerkelijk gaan plaatsvinden. Dit klinkt logisch maar je voorkomt hierdoor een aspect dat mogelijk niet is belicht of over het hoofd is gezien.

Neem contact met ons op

Wat is een “laatste minuut risico analyse”?

Een “laatste minuut risico analyse” is een cruciale stap om de veiligheid van uw werknemers te waarborgen voordat zij aan een taak beginnen. Het houdt in dat voordat het werk aanvangt, een grondige evaluatie van de werkomgeving wordt uitgevoerd om eventuele risico’s te identificeren die mogelijk over het hoofd zijn gezien tijdens de reguliere risicoanalyse. Deze aanvullende analyse is van vitaal belang om potentiële gevaren te ontdekken en passende maatregelen te nemen om ongevallen en letsel te voorkomen.

Er zijn twee methoden voor namelijk ‘De STOP and GO’ methode and de ‘two steps to safety’ methode.

De ‘STOP and GO’ methode is beter omdat de uitvoerende een vooraf, vastgestelde checklist langsloopt.

De STOP and GO methode   

 • Ken ik de inhoud van de werkinstructie ?
 • Is de werkvergunning met mij (vooraf) doorgenomen ? Zijn de (beheers)maatregelen gecontroleerd ?
 • Beschik ik over gekeurd gereedschap en de juiste middelen ?
 • Beschik ik over de juiste PBM’s en verkeren zij in goede staat ?
 • Is de werkomgeving in orde zodat het werk veilig kan worden uitgevoerd (bijv. geen rommel in de nabijheid of een gladde vloer) ?
 • Kan ik minimaal 2 risico’s benoemen als ik mij niet aan de voorschriften houd ?

Deze vragen moeten ALLE met JA worden beantwoord alvorens het werk gestart mag worden.

Ook omgekeerd:

 • Stop de voortgang van het werk.
 • Informeer je leidinggevende/toezichthouder.
 • Hervat het werk veilig.

Bij 1x NEE moet er gestopt worden met de werkzaamheden.

Steps to safety methode

 • Uitvoerende neemt +/- 2 passen afstand van de uit te voeren werkzaamheden.
 • Uitvoerende neemt 2 minuten de tijd; heb ik aan alles gedacht ?
 • Uitvoerende neemt enkele check stappen zodat er niks over het hoofd gezien is en/of vergeten is.

Kortom, voorkom onnodige risico’s door te snel te beginnen met de werkzaamheden.

Een LMRA kan veel narigheid besparen.

Last minute risico analyse

Waarom kiezen voor de “laatste minuut risico analyse” van Coo-Consult?

 1. Deskundigheid en ervaring: Ons team van veiligheidsexperts heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van risicoanalyses. We zijn bekend met verschillende industrieën en werkomgevingen en begrijpen de specifieke risico’s die zich kunnen voordoen. Onze professionals zijn getraind om nauwkeurig en efficiënt de “laatste minuut risico analyse” uit te voeren.
 2. Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat elke werkplek uniek is, en dat risico’s kunnen variëren op basis van de aard van het werk. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en situatie. Onze “laatste minuut risico analyse” wordt aangepast aan uw bedrijf om de best mogelijke bescherming te bieden.
 3. Veiligheid staat voorop: Bij Coo-Consult is veiligheid onze hoogste prioriteit. We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat uw werknemers in een veilige omgeving werken en dat risico’s tot een minimum worden beperkt. Onze “laatste minuut risico analyse” helpt bij het identificeren van potentiële gevaren en het implementeren van gepaste veiligheidsmaatregelen.
 4. Vertrouwen en betrouwbaarheid: Coo-Consult staat bekend om zijn betrouwbaarheid en expertise op het gebied van veiligheidsdiensten. We hebben een solide staat van dienst in het ondersteunen van bedrijven bij het waarborgen van veiligheid en voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften.
 5. Klanttevredenheid: We streven ernaar om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Onze “laatste minuut risico analyse” is ontworpen om uw bedrijf gemoedsrust te bieden, wetende dat u alle mogelijke stappen heeft genomen om de veiligheid van uw werknemers te waarborgen.

Aarzel niet om contact op te nemen met Coo-Consult voor een professionele en grondige “laatste minuut risico analyse” die uw bedrijf beschermt en bijdraagt aan een veilige werkomgeving voor uw werknemers. Uw veiligheid is onze prioriteit.

Neem contact met ons op

Afspraak maken of stel een vraag