Coo Consult

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Psychosociale arbeidsbelasting

Welkom bij Coo Consult, uw betrouwbare partner voor het aanpakken van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) binnen uw organisatie. PSA, ook wel bekend als psychosociale arbeidsbelasting, kan schadelijke effecten hebben op uw werknemers en leiden tot onnodige kosten en langdurige uitval. Wij bieden deskundige begeleiding om deze risico’s te minimaliseren en te voldoen aan de Arbowetvereisten.

Neem contact met ons op

Wat is PSA?

Psa

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) omvat verschillende factoren, zoals werkdruk, stress, ongewenste omgangsvormen, seksuele intimidatie, agressie en geweld, en pesten. Deze factoren kunnen in de arbeidssituatie stress en andere negatieve gevolgen veroorzaken.

Hoe kunnen wij helpen? Bij Coo Consult hebben we de expertise om PSA binnen uw organisatie aan te pakken en te voldoen aan de wettelijke vereisten. Onze diensten omvatten onder andere:

  • Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E): Wij brengen de risico’s van PSA in kaart, identificeren problematische situaties en stellen oplossingen voor.
  • Onderzoek naar ongewenste omgangsvormen: We analyseren of ongewenste omgangsvormen voorkomen binnen uw organisatie, wie erbij betrokken is en wat de gevolgen zijn.
  • Stress- en werkdrukbeoordeling: We evalueren de huidige situatie met betrekking tot werkdruk en stress en identificeren de oorzaken en gevolgen.
  • Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO): Ons MTO is een praktisch hulpmiddel om het welzijn van uw medewerkers te meten en PSA-gerelateerde problemen op te sporen.

Met onze PSA-checks kunt u uw organisatie beschermen tegen onnodige kosten en uitval van medewerkers. Investeer in een gezonde werkomgeving en voorkom PSA-gerelateerde problemen met Coo Consult.

Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA): Hoe Beïnvloedt Het Uw Bedrijf?

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is een veelvoorkomend en ernstig probleem in bedrijven over de hele wereld. Maar wat is PSA precies en hoe kan het uw bedrijf beïnvloeden? In deze uitgebreide gids verkennen we de ins en outs van PSA, de impact ervan op uw organisatie en hoe Coo Consult u kan helpen omgaan met deze uitdaging.

Waarom is het belangrijk?

PSA verwijst naar de psychosociale aspecten van het werk die stress en belasting kunnen veroorzaken bij werknemers. Dit omvat zaken als werkdruk, ongewenste omgangsvormen, agressie, pesten, en meer. Het is belangrijk omdat PSA niet alleen nadelig is voor de fysieke en mentale gezondheid van werknemers, maar ook kan leiden tot:

  1. Verhoogd ziekteverzuim: Werknemers die lijden aan PSA-gerelateerde problemen hebben meer kans om zich ziek te melden, wat kan leiden tot productiviteitsverlies.
  2. Verhoogde kosten: Het aanpakken van de gevolgen van PSA kan leiden tot hoge kosten voor werkgevers, waaronder medische kosten, juridische kosten en kosten voor vervanging van personeel.
  3. Verlies van talent: Werknemers die zich niet gesteund voelen in een organisatie met ernstige PSA-problemen, kunnen ervoor kiezen om elders werk te zoeken.
  4. Reputatieschade: Bedrijven met een slechte reputatie op het gebied van werknemerswelzijn en PSA-preventie kunnen moeite hebben om gekwalificeerd personeel aan te trekken.

Contactgegevens:

Adres: Coo Consult Postbus 188 4650 AD Steenbergen Nederland

Ontdek hoe Coo Consult uw organisatie kan helpen bij het beheersen van PSA-risico’s en het bevorderen van een gezonde en productieve werkomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en advies. Samen werken we aan een betere werkplek.

Neem contact met ons op

Psa coo consult

Afspraak maken of stel een vraag