Coo Consult

V&G plan

vg plan

Bent u op zoek naar een betrouwbare en ervaren partner om uw V&G plan uit te besteden? Dan bent u bij Coo-Consult aan het juiste adres. Wij begrijpen de complexiteit en de wettelijke vereisten rondom Veiligheid en Gezondheid (V&G) plannen en zijn hier om u te helpen. Met onze diepgaande expertise en toewijding aan kwaliteit, bieden wij u een naadloze oplossing voor al uw V&G plan behoeften.

Neem contact met ons op

Waarom V&G Plan Uitbesteden?

Het uitbesteden van uw V&G plan aan Coo-Consult heeft talloze voordelen. Als u zich richt op uw kerntaken, kunnen wij ons specialiseren in het opstellen van gedetailleerde en compliant V&G plannen die voldoen aan alle wettelijke voorschriften en normen. Ons ervaren team van professionals heeft een bewezen staat van dienst in het creëren van op maat gemaakte plannen die uw projecten veiliger en gezonder maken.

V&G plan

Waar staat V&G plan voor?

Een V&G-plan staat voor Veiligheids- en Gezondheidsplan.

Dit betreft een document dat opgesteld wordt bij bouwwerkzaamheden of projecten waarbij risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid aanwezig zijn. Het wordt in kaart gebracht door middel van een V&G-plan waarbij vaak meerdere aannemers tegelijk aanwezig zijn op een bepaalde werklocatie.

Het doel van een V&G-plan is om alle betrokken partijen bewust te maken van de mogelijke gevaren die kunnen ontstaan tijdens de werkzaamheden. Verder worden er ook maatregelen in beschreven hoe de veiligheid en gezondheid voor iedereen op de werklocatie wordt beheersd. Ook kunnen hier Taak Risico Analyses (TRA’s) instaan of naar verwezen worden. Al deze voorzorgsmaatregelen hebben als doel om ongevallen, bijna-ongevallen (near misses), letsel en gezondheidsproblemen te voorkomen.

De onderwerpen in een V&G-plan kunnen o.a. zijn het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), het afzetten van de werklocatie, een maximale snelheid van werkvoertuigen op de werklocatie, het dragen van een geel hesje voor duidelijke zichtbaarheid op de werkplek, veiligheidstrainingen (ook met andere aannemers onderling), noodplannen (wat is dan de procedure, wie zorgt waarvoor en welke personen zijn een bedrijfshulpverlener) en aspecten over bouwveiligheid. In veel landen is het wettelijk verplicht dat een V&G-plan aanwezig dient te zijn bij (grote) bouwprojecten op de werklocatie.

Ook m.b.t. een eventuele controle door derden. Het V&G-plan dient ondertekend te worden door alle partijen die met elkaar samenwerken op een projectlocatie. Een projectmanager of een projectcoördinator (bij kleine projecten) is toezichthouder tijdens de werkzaamheden. Ook kijkt die persoon of alles veilig wordt uitgevoerd en iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt. Hij controleert de planning die van tevoren is besproken met de opdrachtgever.

Neem contact met ons op

Afspraak maken of stel een vraag