Coo Consult

Energiemanagementsysteem Uitbesteden: Bespaar Tijd en Geld met Onze Professionele Diensten

energiemanagementsysteem

Welkom bij Coo-Consult, uw betrouwbare partner voor het uitbesteden van energiemanagementsystemen. Als u op zoek bent naar een efficiënte oplossing om uw energieverbruik te optimaliseren en kosten te besparen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze uitgebreide expertise en bewezen trackrecord helpen wij bedrijven zoals het uwe om hun energieprestaties te verbeteren en duurzaamheid te bevorderen.

ISO 50001 is de ISO-norm voor een energiemanagementsysteem.

Bij energiemanagement gaat het om het beheren, monitoren en het beïnvloeden van het energieverbruik van een bedrijf of organisatie. Met behulp van energiemanagement kan het energieverbruik gereduceerd worden. Door het in kaart brengen van het energiegebruik, het energieverbruik en de verschillende energiestromen kunnen vervolgens energiebesparende maatregelen genomen worden.

Neem contact met ons op

Waarom Energiemanagementsysteem Uitbesteden?

energiemanagementsysteem uitbesteden

Het beheren van een energiemanagementsysteem vereist niet alleen technische kennis, maar ook tijd en toewijding. Als u zich wilt richten op uw kernactiviteiten en tegelijkertijd wilt profiteren van een geoptimaliseerd energieverbruik, is het uitbesteden van uw energiemanagementsysteem een verstandige keuze. Hier zijn enkele voordelen van het uitbesteden aan Coo-Consult:

1. Deskundigheid en Ervaring: Ons team van energieprofessionals beschikt over diepgaande kennis en ervaring op het gebied van energiemanagement. We begrijpen de complexiteit van het optimaliseren van energieprestaties en kunnen op maat gemaakte oplossingen bieden die passen bij uw specifieke behoeften.

2. Kostenbesparing: Door uw energiemanagementsysteem aan ons uit te besteden, kunt u kosten besparen. Onze experts analyseren uw energieverbruik, identificeren inefficiënte processen en stellen maatregelen voor om uw energiekosten te verlagen. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op uw energierekeningen op de lange termijn.

3. Continu Monitoring en Optimalisatie: Wij zorgen voor een voortdurende monitoring van uw energieprestaties, het identificeren van afwijkingen en het nemen van corrigerende maatregelen. Door regelmatig uw energiemanagementsysteem te analyseren en optimaliseren, kunnen we ervoor zorgen dat uw energie-efficiëntie blijft verbeteren en dat u de voordelen op lange termijn blijft behalen.

4. Compliance en Certificering: Als experts in energiemanagement zijn we goed op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving en industrienormen. We helpen u om te voldoen aan de vereisten en kunnen u begeleiden bij het behalen van certificeringen, zoals ISO 50001. Dit helpt uw bedrijf om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen en uw reputatie te verbeteren.

5. Focus op uw Kernactiviteiten: Door het uitbesteden van uw energiemanagementsysteem kunt u uw interne middelen richten op uw kernactiviteiten. Hierdoor kunt u zich concentreren op de groei van uw bedrijf, terwijl wij zorgen voor uw energie-efficiëntie.

Het voordeel van een energiemanagementsysteem (EMS) is dat de gegevens eenvoudig en overzichtelijk in een online dashboard gepresenteerd kunnen worden. Zo is men continu op de hoogte van de actuele status en vorderingen m.b.t. de energieprestaties van uw bedrijf of organisatie en kan men snel en eenvoudig zien of de vooraf gestelde KPI’s wel of niet gehaald kunnen worden. Tevens kunnen gegevens van voorgaande perioden (maanden of jaren etc.) makkelijk vergeleken worden.

Bedrijven die actief werken aan hun energiemanagementsysteem (EMS) en werken aan hun energieprestaties en energie-efficiency kunnen in aanmerking komen voor het laten certificeren voor ISO 50001. Dit kan vervolgens een meerwaarde zijn voor uw klanten en een meer onderscheidende rol naar uw concurrenten toe.

Bel ons direct

Onderstaand nog enkele voordelen van een energiemanagementsysteem (ISO 50001):

  • Uw energiehuishouding is op orde.
  • Het voldoen en op de hoogte blijven van wet- en regelgeving.
  • Het reduceren van kosten.
  • Het reduceren van uw energie uitstoot.
  • Het verkrijgen van een concurrentievoordeel naar klanten toe.
  • Een positief bedrijfsimago. Ook m.b.t. maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
  • Je toont hiermee aan dat je een professioneel en duurzaam bedrijf bent.
  • Het voldoen aan eisen van derden (waaronder stakeholders).

Waarom Coo-Consult?

Bij Coo-Consult begrijpen we dat elk bedrijf unieke energiebehoeften heeft. Daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen die passen bij uw specifieke situatie. Onze aanpak omvat de volgende stappen:

1. Analyse en Evaluatie: We beginnen met een grondige analyse van uw huidige energieverbruik en -beheer. Dit stelt ons in staat om inefficiënties en verbeterpunten te identificeren.

2. Opstellen van een Plan: Op basis van onze analyse stellen we een gedetailleerd plan op dat specifiek is afgestemd op uw bedrijf. Hierin worden doelen, maatregelen en tijdlijnen vastgelegd.

3. Implementatie: We implementeren het energiemanagementsysteem in uw organisatie en zorgen voor een soepele overgang. Ons team staat klaar om u te ondersteunen tijdens het hele proces.

4. Monitoring en Optimalisatie: We blijven uw energieprestaties monitoren, afwijkingen identificeren en verbeteringen voorstellen. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw energie-efficiëntie blijft groeien.

5. Rapportage en Evaluatie: We stellen regelmatige rapportages op om u op de hoogte te houden van de voortgang en resultaten. We evalueren samen met u de behaalde doelstellingen en stellen indien nodig nieuwe doelen vast.

Waarom zou u moeite doen met het beheren van uw energiemanagementsysteem als u het aan professionals kunt overlaten? Neem vandaag nog contact op met Coo-Consult en ontdek hoe we u kunnen helpen om uw energieverbruik te optimaliseren en kosten te besparen. Uw succes is ons doel!

Neem contact met ons op

Benieuwd naar wat Coo Consult voor uw bedrijf kan betekenen?

managementsysteem energie

Afspraak maken of stel een vraag