Coo Consult

Voordelen ISO managementsystemen

21 september 2022

Een goed werkend managementsysteem kijkt of de doelstellingen van je bedrijf aansluiten bij het beleid en de richting (visie) waar het bedrijf naar toe wil gaan.

Daarbij is een planning nodig, de uitvoering die leidt tot een product of dienst, de evaluaties en de verbeteringen.

De 3 meest bekende ISO normeringen zijn: ISO 9001 (kwaliteitsmanagementsysteem), ISO 45001 (arbomanagementsysteem) en ISO 14001 (milieumanagementsysteem).

Evaluaties bestaan o.a. uit interne audits en een directiebeoordeling.

  • Bij ISO 9001 is klantgerichtheid essentieel, staat leiderschap centraal en wordt betrokkenheid van de medewerkers verwacht. Daarnaast ook verbetering. Het verhogen van de klanttevredenheid en het voldoen aan de eisen van klanten en wet- en regelgeving.
  • Bij ISO 45001 staat het bevorderen van een gezond en veilig werken cultuur centraal in een bedrijf dat beoogt dat de resultaten van dit managementsysteem worden bereikt. Daarnaast o.a. het voorkomen van letsel en gezondheidsproblemen, het oppakken van risico’s en het benutten van kansen binnen de organisatie, consultatie en participatie van medewerkers en het voldoen aan wet- en regelgeving. Tevens het nemen van maatregelen om de prestaties te verbeteren.
  • Bij ISO 14001 staat het verbeteren van de milieuprestaties en het beschermen van het milieu centraal. Het beschermen van het milieu wordt gerealiseerd door nadelige milieueffecten te voorkomen of tegen te gaan. Verder o.a. het voldoen aan wettelijke eisen en regels, het behalen van financiรซle en operationele voordelen en het communiceren van de milieu-informatie aan relevante belanghebbenden (waaronder stakeholders).
๐‚๐Ž๐Ž ๐‚๐Ž๐๐’๐”๐‹๐“

๐˜๐˜ฆ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜จ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ, ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต- ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ช๐˜ด๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ท๐˜ช๐˜ฆ๐˜ด.

Phone: +๐Ÿ‘๐Ÿ ๐Ÿ” ๐Ÿ‘๐Ÿ–๐Ÿ”๐ŸŽ ๐Ÿ“๐Ÿ”๐Ÿ‘๐ŸŽ
E-mail: ๐ข๐ง๐Ÿ๐จ@๐œ๐จ๐จ-๐œ๐จ๐ง๐ฌ๐ฎ๐ฅ๐ญ.๐ง๐ฅ
Website: ๐ฐ๐ฐ๐ฐ.๐œ๐จ๐จ-๐œ๐จ๐ง๐ฌ๐ฎ๐ฅ๐ญ.๐ง๐ฅ

๐๐จ๐ฌ๐ญ๐›๐ฎ๐ฌ ๐Ÿ๐Ÿ–๐Ÿ–
๐Ÿ’๐Ÿ”๐Ÿ“๐ŸŽ ๐€๐ƒ ๐’๐ญ๐ž๐ž๐ง๐›๐ž๐ซ๐ ๐ž๐ง ๐๐

* Veiligheidskundige
* Intern Auditor
* Extern Vertrouwenspersoon

 

Afspraak maken of stel een vraag