Coo Consult

Waarom een RI&E nodig ?

Voorkom boetes en zorg dat uw bedrijf een RI&E heeft.

Een veiligheidskundige kan u helpen zodat uw bedrijf aan de wettelijke verplichtingen blijft voldoen, dat de wettelijke verplichtingen passend worden geimplementeerd en actueel worden gehouden.

๐—ฅ๐—œ&๐—˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ๐˜๐˜๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—น๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด. Dit is vastgelegd in Artikel 5 van de Arbowet.
De risico inventarisatie- en evaluatie is verplicht vanaf 1 januari 1994 vanaf 1 FTE (fulltime-equivalent).
De verplichting geldt ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ voor ZZPโ€™ers.

 

Wat is nu eigenlijk het doel van een RI&E ?

Het ondersteunen van het management bij het voeren van een structureel arbobeleid met als resultaat aanwezige risicoโ€™s te elimineren of te verminderen tot een aanvaardbaar niveau en het optimaliseren van de werkomstandigheden.

  • De RI&E geeft inzicht in gevaren en risicoโ€™s. De wettelijke verplichting is om dit schriftelijk vast te leggen en ook de geรซvalueerde risicoโ€™s.
  • De RI&E dient als basis voor het opstellen van een prioriteitsvolgorde en de acties die vervolgens genomen moeten worden uit het plan van aanpak.
  • Een ander voordeel kan zijn dat leidinggevenden en medewerkers zich meer betrokken voelen bij de Arbozorg (veiligheid, welzijn en milieu).
  • Indekken tegen schadeclaims van de Arbodienst of van overheidswege en tegen aansprakelijkheidsclaims van medewerkers.

Bij bedrijven of organisaties vanaf 25 medewerkers ๐ฆ๐จ๐ž๐ญ ๐–พ๐–พ๐—‡ RI&E getoetst worden door een gecertificeerde kerndeskundige.
Een kerndeskundige is een Hoger Veiligheidskundige (HVK), een Arbeidshygiรซnist, een A&O (Arbeids- en Organisatiekundige) of een bedrijfsarts.

Heeft het bedrijf minder dat 25 medewerkers in dienst en is geen branche RI&E daarvoor beschikbaar dan moet de RI&E daarentegen WEL getoetst worden.

De RI&E moet geactualiseerd worden bij bijv. wijzigingen in de organisatie, processen, nieuwe bedrijfsruimte erbij, nieuwe locatie (verhuizing), bij het gebruik van nieuwe machines, werkzaamheden die uitgebreid zijn aan het bestaande (bijv. werken met gevaarlijke- of kankerverwekkende stoffen, lassen, werken op hoogte of werken in een besloten ruimte).

๐™‘๐™–๐™ฃ๐™–๐™› 1 ๐™Ÿ๐™ช๐™ก๐™ž 2022 moet niet 1 maar moeten 3 ๐™ ๐™š๐™ง๐™ฃ๐™™๐™š๐™จ๐™ ๐™ช๐™ฃ๐™™๐™ž๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™™๐™š ๐™๐™„&๐™€ ๐™ฉ๐™ค๐™š๐™ฉ๐™จ๐™š๐™ฃ.
๐™„๐™š๐™™๐™š๐™ง๐™š ๐™ ๐™š๐™ง๐™ฃ๐™™๐™š๐™จ๐™ ๐™ช๐™ฃ๐™™๐™ž๐™œ๐™š ๐™ž๐™จ ๐™œ๐™š๐™๐™ค๐™ช๐™™๐™š๐™ฃ ๐™–๐™–๐™ฃ ๐™ง๐™š๐™œ๐™š๐™ก๐™จ ๐™ฌ๐™–๐™–๐™ง ๐™๐™ž๐™Ÿ ๐™š๐™š๐™ฃ ๐™—๐™š๐™ค๐™ค๐™ง๐™™๐™š๐™ก๐™ž๐™ฃ๐™œ ๐™ค๐™ซ๐™š๐™ง ๐™ข๐™–๐™œ ๐™œ๐™š๐™ซ๐™š๐™ฃ.

Gevolgen van het hebben van geen RI&E (voorbeelden):
* boetes.
* klanten stappen over naar de concurrent waar dit wel goed is geregeld.
* Uitval werknemers (kosten !).
* Eventuele reputatieschade.

Kortom, voorkom narigheid en zorg dat dit goed geregeld is en wordt bijgehouden (actualisatie).

Coo Consult helpt u daar graag bij.

๐‚๐Ž๐Ž ๐‚๐Ž๐๐’๐”๐‹๐“

๐˜๐˜ฆ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜จ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ, ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต- ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ช๐˜ด๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ท๐˜ช๐˜ฆ๐˜ด.

Phone: +๐Ÿ‘๐Ÿ ๐Ÿ” ๐Ÿ‘๐Ÿ–๐Ÿ”๐ŸŽ ๐Ÿ“๐Ÿ”๐Ÿ‘๐ŸŽ
E-mail: ๐ข๐ง๐Ÿ๐จ@๐œ๐จ๐จ-๐œ๐จ๐ง๐ฌ๐ฎ๐ฅ๐ญ.๐ง๐ฅ
Website: ๐ฐ๐ฐ๐ฐ.๐œ๐จ๐จ-๐œ๐จ๐ง๐ฌ๐ฎ๐ฅ๐ญ.๐ง๐ฅ

๐๐จ๐ฌ๐ญ๐›๐ฎ๐ฌ ๐Ÿ๐Ÿ–๐Ÿ–
๐Ÿ’๐Ÿ”๐Ÿ“๐ŸŽ ๐€๐ƒ ๐’๐ญ๐ž๐ž๐ง๐›๐ž๐ซ๐ ๐ž๐ง ๐๐

* Veiligheidskundige
* Intern Auditor
* Extern Vertrouwenspersoon

Afspraak maken of stel een vraag