Coo Consult

PSA op de werkvloer

Dinsdag 21 november 2023

PSA op de werkvloer

Op de werkvloer kun jij helaas te maken krijgen met diverse vormen van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Bijvoorbeeld pesten, discriminatie en (seksuele) intimidatie. Deze vormen worden hieronder uiteengezet.

2537Coo Consult

๐Ÿšซ Pesten.
Pesten vindt helaas nog te vaak plaats in onze gemeenschap. Sta op tegen pesten en draag bij aan een cultuur van respect en vriendelijkheid.
โœ‹ Herken het. Meld het. Stop het.
๐Ÿ‘ฅ Sta Samen: Als jij getuige bent van pestgedrag sta dan op voor wat juist is. Samen zijn wij sterker dan pesten.
๐Ÿค Ondersteun Slachtoffers: Bied een luisterend oor, steun en begrip aan degenen die gepest worden. Kleine gebaren maken een groot verschil.
๐Ÿ‘Š Verspreid Bewustzijn: Deel onze boodschap tegen pesten. Laat anderen weten dat het niet wordt getolereerd en dat wij samenwerken om een positieve verandering teweeg te brengen.
๐Ÿ’ฌ Dialoog Starten: Praat met vrienden, familie en collega’s over het belang van respect en vriendelijkheid. Samen kunnen wij een verschil maken.
๐Ÿ“ž Meld Pestgedrag: Als jij getuige bent van pesten meld het dan bij de juiste instanties. Jouw stem telt.
๐Ÿคฒ Samen Sterk: Door samen te werken om een omgeving te creรซren waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt.
Pesten stopt niet vanzelf. Het vereist actie en die actie begint bij JOU. Laten wij samen streven naar een wereld zonder pesten.

Coo_Consult_vertrouwenspersoon_2

๐ŸŒ Discriminatie.
Discriminatie vindt helaas nog steeds plaats en het is aan ons allen om een einde te maken aan ongelijkheid. Sta op, spreek je uit en neem deel aan de beweging voor een rechtvaardigere samenleving.
๐Ÿค Verbind je met Diversiteit: Leer van elkaar omarm verschillen en bouw bruggen tussen gemeenschappen.
๐Ÿ“ข Spreek Je Uit: Als jij getuige bent van discriminatie spreek je uit. Zwijgen maakt ons medeplichtig. Laat jouw stem horen voor degenen die dat niet kunnen.
๐ŸŒˆ Verspreid Bewustzijn: Deel verhalen, feiten en cijfers over discriminatie om bewustwording te vergroten. Kennis is de sleutel tot verandering.
๐Ÿคฒ Educatie: Educatie is de basis voor verandering. Leer anderen over de gevolgen van discriminatie.
๐Ÿคš ZERO tolerance beleid: Maak duidelijk dat discriminatie niet wordt getolereerd. Meld discriminatoire incidenten en werk samen aan een veilige omgeving voor iedereen.
๐Ÿค— Steun Slachtoffers: Bied een luisterend oor en steun aan degenen die slachtoffer zijn van discriminatie.
๐Ÿ’ก Inclusiviteit Bevorderen: Werk aan beleid en praktijken die inclusiviteit bevorderen op alle niveaus. Iedereen verdient gelijke kansen.
๐Ÿ‘ฅ Betrek Gemeenschappen: Werk samen met lokale gemeenschappen om initiatieven te starten die discriminatie aanpakken en positieve verandering bevorderen.
๐Ÿค Elke Stap Telt: Of het nu groot of klein is elke stap draagt bij aan een inclusievere samenleving. Jouw actie telt!
Samen kunnen we discriminatie uitbannen en een wereld creรซren waarin iedereen gelijk wordt behandeld ongeacht hun achtergrond. Laten wij de handen ineenslaan voor een rechtvaardigere toekomst.

Coo_Consult_vertrouwenspersoon

๐Ÿ›‘ Seksuele Intimidatie.
Het is belangrijk dat iedereen in een organisatie zich veilig, gerespecteerd en gehoord voelt. Seksuele intimidatie is onaanvaardbaar. Het is betreurenswaardig dat dit nog steeds voorkomt.
๐Ÿค Vertrouwenspersoon: Onze deur staat open voor jou. Als jij slachtoffer bent van seksuele intimidatie of getuige bent van dergelijk gedrag praat dan met een vertrouwenspersoon.
๐Ÿ“ฃ Spreek Je Uit: Sta op tegen seksuele intimidatie. Als jij getuige bent van ongepast gedrag spreek je uit. Zwijgen versterkt het probleem spreken verandert het.
๐Ÿš€ Bewustwording Verspreiden: Bewustwording en er met iemand in vertrouwen over praten zijn de eerste stappen naar verandering. Samen kunnen wij een cultuur van respect bevorderen.
๐Ÿ‘ฅ Steun Elkaar: Bied steun aan slachtoffers. Luister zonder oordeel, geloof hun verhaal en moedig hen aan om hulp te zoeken.
๐Ÿคš ZERO tolerance beleid: Bij iedere organisatie wordt geen enkele vorm van seksuele intimidatie getolereerd. Meld daarom incidenten en voorvallen.
๐ŸŒ Educatie en Training: Zorg voor trainingen om het bewustzijn in uw organisatie te vergroten en de vaardigheden te ontwikkelen om seksuele intimidatie te voorkomen.

Coo_Consult_vertrouwenspersoon_3

๐Ÿค Heb jij behoefte aan een luisterend oor, een veilige plek om je gedachten te delen of iemand waarbij jij jouw verhaal bij kwijt kunt?
Als jouw vertrouwenspersoon ben ik hier om jou te ondersteunen, te begrijpen en te begeleiden.
โœจ Coo Consult biedt:
๐Ÿ‘‚ Een Luisterend Oor: Of het nu gaat om vreugdevolle momenten of uitdagende situaties ik ben er om naar jou te luisteren zonder het vormen van een oordeel.
๐Ÿค” Advies en Ondersteuning: Samen kunnen wij op zoek gaan naar oplossingen en manieren om met uitdagingen om te gaan.
๐Ÿ” Vertrouwelijkheid: Jouw privacy is mijn prioriteit. Alles wat jij met mij deelt blijft tussen ons.
๐Ÿค— Een Veilige Ruimte: Hier kun jij jezelf zijn zonder angst voor veroordeling, afwijzing of wat dan ook.
๐Ÿš€ Actie ondernemen begint bij JOU. Neem Contact Op.
Wacht niet tot morgen. Als jij behoefte hebt aan iemand met een luisterend oor ๐—˜๐—ก in ๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—ง๐—ฅ๐—ข๐—จ๐—ช๐—˜๐—ก ๐—ญ๐—ข๐—ก๐——๐—˜๐—ฅ ๐—ฆ๐—–๐—›๐—”๐—”๐— ๐—ง๐—˜๐—š๐—˜๐—ฉ๐—ข๐—˜๐—Ÿ jouw verhaal bij mij kwijt wil sta ik voor jou klaar.

Voor meer informatie zie ook de volgende link: Erkend en persoons gecertificeerde vertrouwenspersoon – Coo Consult (coo-consult.nl)

๐Ÿ“Œ ๐‚๐Ž๐Ž ๐‚๐Ž๐๐’๐”๐‹๐“ ๐Ÿ“Œ
๐˜๐˜ฆ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜จ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ, ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต- ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ช๐˜ด๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ท๐˜ช๐˜ฆ๐˜ด.

๐Ÿ‘‰Phone: ๐Ÿ“ž๐Ÿฌ๐Ÿฒ ๐Ÿฏ๐Ÿด๐Ÿฒ๐Ÿฌ ๐Ÿฑ๐Ÿฒ๐Ÿฏ๐Ÿด
๐Ÿ‘‰E-mail: ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ผ๐—ป@๐—ฐ๐—ผ๐—ผ-๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐˜€๐˜‚๐—น๐˜.๐—ป๐—น
๐Ÿ‘‰Website: ๐ฐ๐ฐ๐ฐ.๐œ๐จ๐จ-๐œ๐จ๐ง๐ฌ๐ฎ๐ฅ๐ญ.๐ง๐ฅ

๐๐จ๐ฌ๐ญ๐›๐ฎ๐ฌ ๐Ÿ๐Ÿ–๐Ÿ–
๐Ÿ’๐Ÿ”๐Ÿ“๐ŸŽ ๐€๐ƒ ๐’๐ญ๐ž๐ž๐ง๐›๐ž๐ซ๐ ๐ž๐ง ๐๐

 

Afspraak maken of stel een vraag